Продукти:
• 1 младо пиле
• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 3-4 печени чушки
• 4-5 скилидки чесън
• 30 г краве масло
• чубрица
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го изпичаме на скара. Слагаме изпечените порции в подходяща тенджера и ги заливаме със затопления бульон.
В хаванче счукваме изпечените чушки по-едро и ги прибавяме към пилето. Подправяме с чубрица, черен пипер и сол и клокваме на огъня. Пускаме в готовото ястие парченце масло и веднага поднасяме.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...