Кулинарни рецепти » Юфка с гъби и кайма

 Юфка с гъби и кайма

Продукти:

• 400 г юфка
• 1 шепа сушени гъби
• 2 глави лук
• 1 морков
• 250 г кайма
• 50 г пушени гърди
• 100 г доматено пюре
• 1/2 ч. ч. червено вино
• 4 с. л. едро натрошено сирене
• 1 щипка кимион
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката в подсолена вода и я отцеждаме.

Нарязваме пушените гърди на дребно и пържим до стопяване на сланината. Сипваме нарязаните на кубчета лук и моркови, прибавяме каймата и пържим още малко. Слагаме кимиона, ситно нарязаните гъби, доматеното пюре и виното, наръсваме със сол и черен пипер и варим на слаб огън 10 минути.

Заливаме юфката със сместа и сервираме ястието поръсено със сирене.

Автор: Паулина Йосифова

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало