Кулинарни рецепти » Картофена юфка

 Картофена юфка

Продукти: (за 4 порции)

· 600 г картофи
· 2 жълтъка
· 100 г грис
· 100 г краве масло
· 1 ч.ч. доматен сок
· 100 г настърган кашкавал
· 1 с.л. босилек
· 1 с.л. риган
· индийско орехче
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, отцеждаме и веднага ги пресоваме. Добавяме жълтъците, гриса, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме тесто, което оформяме на пръчки с дебелина 1 пръст. Нарязваме го на парченца с дължина 5 мм и ги оформяме като ушички. Варим ги 5 мин в подсолена вода и отцеждаме.

В намаслена тавичка наливаме доматения сок, добавяме картофените фигурки, поръсваме с настъргания кашкавал и ситно нарязаните зелении, заливаме с разтопеното масло и печем 10 мин на 220°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало