Продукти: (за 4 порции)
· 400 г юфка на ленти
· 400 гъби
· 1-2 скилидки чесън
· 4 с.л. зехтин
· 1 ч.ч. сметана
· 1 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон
· 100 г настърган кашкавал
· 3-4 листа маточина
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме.
Нарязваме чесъна и маточината и ги задушаваме 5 мин в зехтина. Оставяме ги да престоят няколко мин и отново загряваме. Прибавяме нарязаните на ивички гъби и ги запържваме.
Сипваме зеленчуковия бульон и задушаваме 5-6 мин. Подправяме с черен пипер и сол. Прибавяме сварената юфка, сипваме сметаната и кашкавала и разбъркваме.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...