Продукти: (за 4 порции)
· 500 г дребна юфка с формата на пеперудки
· 2-3 домата
· 100 г маслини
· 1 ч.ч. заквасена сметана
· 1 с.л. зехтин
· 3-4 листчета босилек
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода, отцеждаме и още топла я смесваме със зехтина, обелените и нарязани домати, сметаната и нарязаните босилек и маслини. Разбъркваме, оставяме юфката да престои 1 час и поднасяме.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...