Продукти: (за 4 порции)
· 500 г юфка
· 350 г леща
· 300 г домати
· 1 глава лук
· 150 г бекон
· 1 ч.ч. бяло вино
· 2-3 с.л. зехтин
· 1 дафинов лист
· 1 с.л. ситно нарязани листа от целина
· сол
Накисваме лещата за една нощ в студена вода. Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме.
Нарязваме бекона на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме ситно нарязания лук и също го запържваме. Слагаме дафиновия лист и обелените и настъргани домати. Варим на умерен огън.
Щом водата се поизпари, наливаме виното. Засилваме огъня, за да се изпари и виното и доваряваме на умерен огън.
Сваряваме лещата в подсолена вода, като към края на варенето прибавяме ситно нарязаната целина. Щом лещата омекне напълно, прибавяме сварената юфка и доматения сок.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...