Кулинарни рецепти » Картофи с юфка

 Картофи с юфка

Продукти: (за 6 порции)

· 500 г картофи
· 1 глава лук
· 250 г юфка
· 3-4 с.л. олио
· 1 бучка /колкото орех/ краве масло
· 1 ч.л. червен пипер
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме картофите и също ги запържваме. Наливаме малко вода, поръсваме червения пипер и задушаваме на умерен огън.

Когато картофите омекнат и почти се размият, прибавяме юфката, която сме сварили в подсолена вода и сме попарили със сгорещеното масло. Задушаваме още 2-3 мин като непрекъснато бъркаме. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало