Кулинарни рецепти » Домашна юфка

 Домашна юфка

Продукти:

· 1 кг бяло пшенично брашно
· 6 яйца
· 2 ч.л. сол
· 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, прибавяме разбитите яйца, млякото и солта и омесваме средно твърдо тесто. Разделяме тестото на топки с големината на юмрук, покриваме ги с кърпа и ги оставяме да отлежат на топло около половин час. После разточваме от тях тънки кори /с дебелина 2-3 мм/.

Нареждаме корите върху чаршаф и ги сушим 2-3 дни като ги обръщаме от време на време. Ако бързаме, изсушаваме корите в не много силна фурна. Натрошаваме изсушените кори и ги съхраняваме в платнени торби или в кутия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало