Продукти: (за 4 порции)
• 300 г плоска и дълга юфка
• 150 г кашкавал
• 1 с.л. краве масло
• сол,
• масло за тавата
За плънката:
• 2 яйца
• 4 с.л. прясно мляко
• 4 домата
• 250 г дребни печурки
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. лимонов сок
• босилек
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в по-голямо количество подсолена вода, отцеждаме я и я объркваме с маслото. Оставяме я да поизстине.
Намасляваме тавичката за печене и загряваме фурната на 200°C. Оформяме в тавичката от юфката 8 гнезда, запълваме всяко с една от плънките, наръсваме с настърган кашкавал и печем на 180°C около 10 мин., докато поруменее кашкавалът. Поднасяме ястието топло.
Доматената плънка приготвяме по следния начин:Отцеждаме целите домати от консерва, разполовяваме ги и ги поръсваме със сол и черен пипер. Разбиваме яйцата с прясното мляко и ги изсипваме върху доматите. Поръсваме с босилека.
Гъбената плънка приготвяме като изчистваме гъбите от пънчетата, обтриваме им шапките и ги пържим в сгорещено олио или масло заедно с нарязания на тънки фили лук. Добавяме сол, черен пипер и лимонов сок.
Посочените продукти за плънки са напълно достатъчни за 8 гнезда.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...