Кулинарни рецепти » Юфка по японски

 Юфка по японски

Продукти: (за 4 порции)

· 200 г юфка
· 3 стръка пресен лук
· 4 сушени гъби
· 250 г пилешко месо
· 4 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон
· 1/3 ч.ч. соев сос
· 1/3 ч.ч. портокалов сок
· 2 ч.л. захар
· 4 яйца
· сол, червен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката до омекване, прехвърляме я в гевгир и я обливаме със студена вода. Оставяме я на топло.

Накисваме гъбите във вода, за да омекнат и ги разполовяваме. Нарязваме на едро 2 стръка лук. От бульона, соевия сос, портокаловия сок и пилешкото сваряваме супа.

Разпределяме юфката в четири гювечета. Във всяко слагаме от лука, гъбите, яйце, заливаме с пилешката супа, захлупваме и готвим, докато омекнат зеленчуците. Преди сервиране наръсваме всяка порция с червен пипер и ситно нарязания останал лук.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало