Продукти: (за 4 порции)
· 500 г юфка
· 200 г сварен хрян
· 3-4 домата
· 2 яйца
· 1-2 скилидки чесън
· 1-2 с.л. зехтин
· 100 г овче сирене
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме.
Нарязваме чесъна на ситно, запържваме го в зехтина и веднага го изваждаме. Добавяме обелените и настъргани домати и варим на умерен огън. Разбиваме яйцата с малко сол и заливаме юфката.
Отгоре разстиламе нарязания хрян и заливаме с доматения сос. Поръсваме с настърганото сирене и запичаме 5-6 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...