Кулинарни рецепти » Новогодишен венец

 Новогодишен венец

Продукти:

• 6 яйца
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 6 с.л. захар
• 3 с.л. галета
• 2 с.л. разтопен бял шоколад
• 1 с.л. брашно

За гарниране:

• 1 кофичка сметана
• 4 с.л. захар
• 1 пакетче ментови желе бонбони
• клонки от елха

Начин на приготвяне:

Заливамеме орехите с разтопения шоколад, а през това време обработваме шестте жълтъка със захарта. Поръсваме брашното, а после и галетата. Накрая размесваме белтъчната маса. Изсипваме полученото в кексова форма с дупка и печем.

Изчакваме сладкишът да изстине и го намазваме обилно с битата подсладена сметана, върху която слагаме желирани ментови бонбони и малки червени желе топчета.

Отгоре редим сладки с форми на елхички, оцветени със сладкарска боя и малки истински елхови клончета. До тях слагаме половинки от сухи пасти с отрязани върхове и прикрепени отгоре бисквити за покрив.

Средата запълваме с пурички, целувки, курабии, бисквитки и други, може дори малко да разширим дупката, за да съберем сладките.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало