Продукти:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 6 с.л. захар
• 3 с.л. галета
• 2 с.л. разтопен бял шоколад
• 1 с.л. брашно
За гарниране:
• 1 кофичка сметана
• 4 с.л. захар
• 1 пакетче ментови желе бонбони
• клонки от елха
Начин на приготвяне:
Заливамеме орехите с разтопения шоколад, а през това време обработваме шестте жълтъка със захарта. Поръсваме брашното, а после и галетата. Накрая размесваме белтъчната маса. Изсипваме полученото в кексова форма с дупка и печем.
Изчакваме сладкишът да изстине и го намазваме обилно с битата подсладена сметана, върху която слагаме желирани ментови бонбони и малки червени желе топчета.
Отгоре редим сладки с форми на елхички, оцветени със сладкарска боя и малки истински елхови клончета. До тях слагаме половинки от сухи пасти с отрязани върхове и прикрепени отгоре бисквити за покрив.
Средата запълваме с пурички, целувки, курабии, бисквитки и други, може дори малко да разширим дупката, за да съберем сладките.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...