Кулинарни рецепти » Следобеден сладкиш

 Следобеден сладкиш

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 3 яйца
• 50 г какао
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 2 ванилии
• 120 г брашно

За глазурата:

• 120 мл прясно мляко
• 50 г какао
• 40 г захар
• 50 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме едно по едно яйцата, а след това – брашното, пресято с бакпулвера, какаото и накрая – счуканите орехови ядки и ванилията. Разбъркваме сместа много добре и я изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка.

Печем сладкиша в предварително загрята умерена фурна. Изваждаме готовия сладкиш и го оставяме да изстине.

Загряваме млякото за глазурата и прибавяме маслото, какаото и захарта. Когато сместа заври, заливаме сладкиша с горещата глазура. Изчакваме глазурата да изстине и го разрязваме на малки квадратчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало