Кулинарни рецепти » Следобеден сладкиш

 Следобеден сладкиш

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 3 яйца
• 50 г какао
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 2 ванилии
• 120 г брашно

За глазурата:

• 120 мл прясно мляко
• 50 г какао
• 40 г захар
• 50 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме едно по едно яйцата, а след това – брашното, пресято с бакпулвера, какаото и накрая – счуканите орехови ядки и ванилията. Разбъркваме сместа много добре и я изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка.

Печем сладкиша в предварително загрята умерена фурна. Изваждаме готовия сладкиш и го оставяме да изстине.

Загряваме млякото за глазурата и прибавяме маслото, какаото и захарта. Когато сместа заври, заливаме сладкиша с горещата глазура. Изчакваме глазурата да изстине и го разрязваме на малки квадратчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало