Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 3 яйца
• 50 г какао
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 2 ванилии
• 120 г брашно
За глазурата:
• 120 мл прясно мляко
• 50 г какао
• 40 г захар
• 50 г краве масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме едно по едно яйцата, а след това – брашното, пресято с бакпулвера, какаото и накрая – счуканите орехови ядки и ванилията. Разбъркваме сместа много добре и я изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка.
Печем сладкиша в предварително загрята умерена фурна. Изваждаме готовия сладкиш и го оставяме да изстине.
Загряваме млякото за глазурата и прибавяме маслото, какаото и захарта. Когато сместа заври, заливаме сладкиша с горещата глазура. Изчакваме глазурата да изстине и го разрязваме на малки квадратчета.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...