Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 3 яйца
• 50 г какао
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 2 ванилии
• 120 г брашно
За глазурата:
• 120 мл прясно мляко
• 50 г какао
• 40 г захар
• 50 г краве масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме едно по едно яйцата, а след това – брашното, пресято с бакпулвера, какаото и накрая – счуканите орехови ядки и ванилията. Разбъркваме сместа много добре и я изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка.
Печем сладкиша в предварително загрята умерена фурна. Изваждаме готовия сладкиш и го оставяме да изстине.
Загряваме млякото за глазурата и прибавяме маслото, какаото и захарта. Когато сместа заври, заливаме сладкиша с горещата глазура. Изчакваме глазурата да изстине и го разрязваме на малки квадратчета.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...