Продукти:
• 500 г брашно
• 1 л прясно мляко
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 к.ч. мед
Начин на приготвяне:
Сваряваме млякото и на слаб огън при непрекъснато бъркане прибавяме към него брашното.
Държим съда на огъня и продължаваме да бъркаме, докато халвата се сгъсти. Накрая прибавяме меда и орехите, разбъркваме добре и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...