Кулинарни рецепти » Шоколадов пай

 Шоколадов пай

Продукти:

• 1 кг бутер тесто
• 1 жълтък
• 1 яйце

За крема:

• 100 г натурален шоколад
• 200 мл прясно мляко
• 1 яйце
• 70 г захар
• 70 г смлени лешници

Начин на приготвяне:

Разтопяваме натрошения шоколад в горещото мляко. Разбиваме яйцето със захарта и го прибавяме към разтопения и охладен шоколад. Сгъстяваме сместа на тих огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Сваляме от огъня, добавяме смлените лешници, разбъркваме и оставяме крема да изстине.

Разстиламе половината от тестото в правоъгълна тава и разстиламе върху него шоколадовия крем, като оставяме във всеки край по 2 см непокрити. Разбиваме жълтъка с 1 с.л. вода и намазваме с него непокритите краища. Покриваме с останалото тесто, като притискаме плътно краищата с пръсти. Намазваме отгоре с разбитото яйце и печем във фурна, загрята до 180 градуса.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало