Продукти:
• 1 кг бутер тесто
• 1 жълтък
• 1 яйце
За крема:
• 100 г натурален шоколад
• 200 мл прясно мляко
• 1 яйце
• 70 г захар
• 70 г смлени лешници
Начин на приготвяне:
Разтопяваме натрошения шоколад в горещото мляко. Разбиваме яйцето със захарта и го прибавяме към разтопения и охладен шоколад. Сгъстяваме сместа на тих огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Сваляме от огъня, добавяме смлените лешници, разбъркваме и оставяме крема да изстине.
Разстиламе половината от тестото в правоъгълна тава и разстиламе върху него шоколадовия крем, като оставяме във всеки край по 2 см непокрити. Разбиваме жълтъка с 1 с.л. вода и намазваме с него непокритите краища. Покриваме с останалото тесто, като притискаме плътно краищата с пръсти. Намазваме отгоре с разбитото яйце и печем във фурна, загрята до 180 градуса.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...