Продукти:
• 400 г брашно
• 500 г кисело мляко
• 200 г настъргани моркови
• 250 г захар
• 100 мл олио
• 100 г едро нарязани орехи
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Отделяме 2 с.л. от киселото мляко и разбиваме останалото със захарта, докато захарта се разтопи. Прибавяме настърганите моркови и разбъркваме. При непрекъснато бъркане сипваме последователно по 1 с.л. олио и по 1 с.л. брашно. Продължаваме да бъркаме, докато сместа поеме брашното.
Накрая слагаме разтворената в отделеното мляко сода и половината от орехите. Разбъркваме, изсипваме тестото в намаслена и набрашнена тавичка и поръсваме отгоре останалите орехи. Печем сладкиша отначало в силна, а после - в по-слаба фурна.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...