Продукти:
• 4 яйца
• 360 г брашно
• 1 бакпулвер
• 360 г краве масло
• 240 г захар
• 250 г стафиди
• 120 г захаросани плодове
• 120 г смлени лешници
• 2 ванилии
За глазурата:
• 3 белтъка
• 220 г захар
• сокът от половин лимон
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното с бакпулвера, разтопеното масло и захарта и разбиваме добре. Прибавяме захаросаните плодове, стафидите и лешниците. След това - жълтъците и накрая - разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и печем 45 минути в умерена фурна.
След като изстине, намазваме отгоре с разбитата на сняг глазура и поставяме отново във фурната за няколко минути.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...