Кулинарни рецепти » Сладкиш с фасул и орехи

 Сладкиш с фасул и орехи

Продукти:

• 200 г зрял фасул
• 3 яйца
• 3-4 с.л. захар
• 100 г краве масло
• 2 с.л. грис
• 1 с.л. галета
• 1-2 с.л. счукани орехи или бадемови ядки
• 1 с.л. настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в подсолена вода. На другия ден го сваряваме в нова вода, отцеждаме и пасираме.

Разбиваме омекналото масло със захарта. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме един по един отделените жълтъци, а след това - пасирания фасул, гриса, счуканите ядки и настърганата лимонова кора. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Разбъркваме и изсипваме в намаслена и поръсена с галетата тавичка. Заглаждаме повърхността на сладкиша и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало