Кулинарни рецепти » Сладкиш с фасул и орехи

 Сладкиш с фасул и орехи

Продукти:

• 200 г зрял фасул
• 3 яйца
• 3-4 с.л. захар
• 100 г краве масло
• 2 с.л. грис
• 1 с.л. галета
• 1-2 с.л. счукани орехи или бадемови ядки
• 1 с.л. настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в подсолена вода. На другия ден го сваряваме в нова вода, отцеждаме и пасираме.

Разбиваме омекналото масло със захарта. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме един по един отделените жълтъци, а след това - пасирания фасул, гриса, счуканите ядки и настърганата лимонова кора. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Разбъркваме и изсипваме в намаслена и поръсена с галетата тавичка. Заглаждаме повърхността на сладкиша и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало