Кулинарни рецепти » Сладък търновски венец

 Сладък търновски венец

Продукти:

• 6 яйца
• 2 ч. ч. захар
• 6 с. л. олио
• 6 с. л. жълта лимонада
• 2 ч. ч. брашно
• половин пакетче бакпулвер
• 1 щипка сол

За сиропа:

• 1 ч. ч. захар
• 4 с. л. какао
• 1 ч. ч. вода
• 1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер яйцата със захарта 15 минути. Прибавяме олиото и лимонадата, а накрая - брашното с бакпулвера и солта.

Изсипваме сместа във форма с дупка и печем в умерено гореща фурна. След като сладкишът изстине, заливаме с горещ сироп и поръсваме със смлени орехи или кокосови стърготини.

Автор: Пенка Петрова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало