Продукти:
• 2 ч.ч. препечено брашно (пшенично)
• 1 ч. ч. захар
• 2 ч. ч. вода
• 125 г краве масло
• 2 с. л. розова вода
Начин на приготвяне:
В сгорещеното масло изсипваме брашното, разбъркваме го няколко пъти и го заливаме със сиропа, пригот-вен от водата и захарта и ароматизиран с розовата вода.
Разбъркваме добре сместа и я разстиламе в тавичка, а като изстине я нарязваме на парчета. Халвата може да се приготви и с прясно мляко вместо с вода.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...