Кулинарни рецепти » Крем-пита

 Крем-пита

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 5 яйца
• 2-3 ч.ч. брашно
• 2 с.л. нишесте
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. кристална захар
• 2 ванилии
• 2 с.л. олио
• 1/2 ч.л. амонячна сода
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото заедно с кристалната захар. Прибавяме 3 яйца, разбити с 5 с.л. брашно, и нишестето, разтворено на кашица с малко хладка вода. Варим, докато сместа започне да пука. Накрая ароматизираме с ванилиите и отстраняваме от огъня.

Разбиваме останалите яйца с пудрата захар. Прибавяме олиото, амонячната сода и толкова брашно, че да омесим средно твърдо тесто. Разточваме от тестото 2 кори, които изпичаме до порозовяване в намаслена тавичка.

Върху едната кора разстиламе на равномерен пласт охладения крем. Покриваме с другата кора и поръсваме с пудра захар. С остър нож разрязваме питата на правоъгълни парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало