Кулинарни рецепти » Сладкиш с вино и бишкоти

 Сладкиш с вино и бишкоти

Продукти:

• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 к.ч. бяло вино
• 6 яйца
• 1/2 к.ч. плодов ликьор
• 350 г бишкоти
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. пудра захар
• 2-3 с.л. сладко от вишни

Начин на приготвяне:

Надробяваме бишкотите на ситно и ги изсипваме във форма за торти. Разтопяваме захарта във виното, кипваме сместа и след това я охлаждаме. Прибавяме бавно към охладения сироп разбитите жълтъци.

Варим на водна баня при непрекъснато бъркане. Когато сместа се сгъсти, отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме, докато изстине.

Ароматизираме така приготвения сос с ликьора и го изсипваме върху бишкотите. Слагаме сладкиша за 2 часа в хладилника, след което гарнираме със сметаната, разбита с пудрата захар, и с изцедените плодове от сладкото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало