Продукти:
• 4 яйца
• 200 г краве масло
• 200 г захар
• 150 г черен шоколад
• 1 кутия обикновени бисквити
• прясно мляко или кафе
Начин на приготвяне:
Разтопяваме леко маслото с шоколада. Прибавяме захарта и после жълтъците, но внимаваме да не се преварят. Разбиваме белтъците на сняг и ги прибавяме внимателно към останалия крем.
В съд изсипваме тънък слой от крема, после покриваме с бисквити, натопени в мляко или в кафе, и правим втори пласт крем и пак бисквити до изчерпване на продуктите.
Слагаме “павето” в хладилник за няколко часа.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...