Продукти:
• 250 г царевично брашно
• 4 яйца
• 200 г сметана
• 250 мл прясно мляко
• 20 г краве масло
• 80 г захар
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 20 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Подслаждаме млякото с кристалната захар, кипваме го на огъня и попарваме с него пресятото царевично брашно. Бъркаме непрекъснато, докато сместа изстине. Тогава прибавяме разбитата със содата сметана и разбитите яйца. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в намаслена тавичка.
Печем в предварително загрята умерена фурна, докато повърхността порозовее. След това изваждаме от фурната, оставяме сладкиша да изстине, нарязваме го на правоъгълни парчета, поръсваме с пудра захар и поднасяме.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...