Продукти:
• 2 яйца
• 150 г захар
• 300 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 1 ч.ч. прясно мляко
• мармалад от шипки
• лешници
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и захарта, постепенно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера и ванилията, сипваме и млякото. Намазваме тавичката за печене с масло, поръсваме с брашно и изсипваме тестото. Печем.
Веднага щом извадим от фурната, нарязваме на парчета, разделяме всяко парче на две части, намазваме помежду им с мармалад и ги залепваме. Отгоре намазваме с мармалад и поръсваме с натрошени лешници.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...