Кулинарни рецепти » Сладкиш Маруся

 Сладкиш Маруся

Продукти:

• 2 яйца
• 150 г захар
• 300 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 1 ч.ч. прясно мляко
• мармалад от шипки
• лешници

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта, постепенно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера и ванилията, сипваме и млякото. Намазваме тавичката за печене с масло, поръсваме с брашно и изсипваме тестото. Печем.

Веднага щом извадим от фурната, нарязваме на парчета, разделяме всяко парче на две части, намазваме помежду им с мармалад и ги залепваме. Отгоре намазваме с мармалад и поръсваме с натрошени лешници.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало