Кулинарни рецепти » Сладкиш Маруся

 Сладкиш Маруся

Продукти:

• 2 яйца
• 150 г захар
• 300 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 1 ч.ч. прясно мляко
• мармалад от шипки
• лешници

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта, постепенно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера и ванилията, сипваме и млякото. Намазваме тавичката за печене с масло, поръсваме с брашно и изсипваме тестото. Печем.

Веднага щом извадим от фурната, нарязваме на парчета, разделяме всяко парче на две части, намазваме помежду им с мармалад и ги залепваме. Отгоре намазваме с мармалад и поръсваме с натрошени лешници.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало