Продукти:
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. орехи
• 2 ч.ч. брашно
• 6 яйца
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме продължително със захарта. Прибавяме последователно брашното, нарязаните на едро орехи и разбитите на пяна жълтъци.
Изсипваме в продълговата форма, намаслена и поръсена с галета. Печем в умерена фурна и след изпичане нарязваме на дълги тесни ивици.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...