Продукти:
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. орехи
• 2 ч.ч. брашно
• 6 яйца
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме продължително със захарта. Прибавяме последователно брашното, нарязаните на едро орехи и разбитите на пяна жълтъци.
Изсипваме в продълговата форма, намаслена и поръсена с галета. Печем в умерена фурна и след изпичане нарязваме на дълги тесни ивици.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...