Кулинарни рецепти » Пухкав пирог с орехи

 Пухкав пирог с орехи

Продукти:

• 150 г сухари
• 15 ореха
• 2 ч. ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 5 с. л. захар
• 100 г масло
• 1 ванилия
• галета
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме орехите и счукваме ядките. Накисваме сухарите в горещо мляко, смесваме със захарта, стопеното масло, счуканите орехови ядки, разбитите жълтъци и ванилията. Белтъците разбиваме на твърд сняг със солта и при непрекъснато бъркане ги добавяме към сместа.

Намазваме с масло дъното и стените на малка тенджерка, поръсваме с галета и в нея изсипваме приготвената смес. В тенджерата под налягане наливаме 2 ч. ч. вода, на дъното й поставяме метална скара, а върху нея захлупена тенджерка. (Всичко това може да се направи в специалния съд за водна баня.)

Затваряме тенджерата под налягане и я слагаме на слаб огън. Пет минути след като винтилът започне да се върти, я сваляме от огъня. Поднасяме пирога със сладко или плодов сироп.

Автор: Олга Кожухарова

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало