Кулинарни рецепти » Шоколадов сладкиш Бумеранг

 Шоколадов сладкиш Бумеранг

Продукти:

• 150 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 пакетче краве масло
• 2 равни с.л. кокосово брашно
• 2 равни с.л. какао
• 200 г пудра захар
• 2 яйца
• 3 с.л. прясно мляко
• половин ванилия
• сол

За крема:

• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 равна с.л. какао
• 4 с.л. разтопено краве масло
• 1 препълнена ч.л. ситно смляно кафе
• 1 с.л. кокосово брашно
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Размесваме добре маслото, кокосовите стърготини, захарта и ванилията. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме яйцата. След това прибавяме брашното, пресято с щипка сол и бакпулвера. Накрая сипваме млякото.

Изсипваме тестото в намаслена форма и печем 40-45 мин в умерена фурна. Отделно разбъркваме продуктите за крема, докато получим еднородна кремобразна маса, с която покриваме изстиналия сладкиш.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало