Продукти:
• 500 г сух бял хляб
• 40 г краве масло
• 2-3 с.л. пудра захар
• 2-3 с.л. стафиди
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1-2 щипки канела
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на 8 тънки филийки. Намазваме половината от едната страна с тънък слой масло. Нареждаме ги откъм ненамазаната страна в намаслена тавичка.
Отгоре разстиламе стафидите и покриваме с останалите филии. Разбиваме яйцата с млякото и захарта, ароматизираме с ванилията и лимоновата кора и заливаме десерта.
Слагаме тук там парченца масло и печем в гореща фурна до порозовяване. Поръсваме готовия сладкиш с пудра захар, смесена с канелата.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...