Продукти:
• 500 г сух бял хляб
• 40 г краве масло
• 2-3 с.л. пудра захар
• 2-3 с.л. стафиди
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1-2 щипки канела
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на 8 тънки филийки. Намазваме половината от едната страна с тънък слой масло. Нареждаме ги откъм ненамазаната страна в намаслена тавичка.
Отгоре разстиламе стафидите и покриваме с останалите филии. Разбиваме яйцата с млякото и захарта, ароматизираме с ванилията и лимоновата кора и заливаме десерта.
Слагаме тук там парченца масло и печем в гореща фурна до порозовяване. Поръсваме готовия сладкиш с пудра захар, смесена с канелата.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...