Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 бакпулвер
• 2 ванилии
• 280 г брашно
• 150 г кристална захар
• 100 г нарязани орехови ядки
• шипков мармелад
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавяме едно по едно 2 яйца и 2 жълтъка. После прибавяме пресятото с бакпулвера брашно, прясното мляко и ванилията. Разбъркваме всичко много добре и изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.
Изпичаме сладкиша в умерена фурна. Изваждаме го от фурната и го намазваме с мармалада. Отгоре разстиламе отделените белтъци, които сме разбили на сняг заедно с кристалната захар. Поръсваме готовия сладкиш с нарязаните орехови ядки и леко го запичаме.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...