Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 бакпулвер
• 2 ванилии
• 280 г брашно
• 150 г кристална захар
• 100 г нарязани орехови ядки
• шипков мармелад
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавяме едно по едно 2 яйца и 2 жълтъка. После прибавяме пресятото с бакпулвера брашно, прясното мляко и ванилията. Разбъркваме всичко много добре и изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.
Изпичаме сладкиша в умерена фурна. Изваждаме го от фурната и го намазваме с мармалада. Отгоре разстиламе отделените белтъци, които сме разбили на сняг заедно с кристалната захар. Поръсваме готовия сладкиш с нарязаните орехови ядки и леко го запичаме.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...