Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 бакпулвер
• 2 ванилии
• 280 г брашно
• 150 г кристална захар
• 100 г нарязани орехови ядки
• шипков мармелад
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавяме едно по едно 2 яйца и 2 жълтъка. После прибавяме пресятото с бакпулвера брашно, прясното мляко и ванилията. Разбъркваме всичко много добре и изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.
Изпичаме сладкиша в умерена фурна. Изваждаме го от фурната и го намазваме с мармалада. Отгоре разстиламе отделените белтъци, които сме разбили на сняг заедно с кристалната захар. Поръсваме готовия сладкиш с нарязаните орехови ядки и леко го запичаме.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...