Кулинарни рецепти » Сладкиш с карамел

 Сладкиш с карамел

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар + 6 с.л. за карамела
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 4 с.л. краве мляко
• отцедените плодове от 1 компот от кайсии
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от разбитите яйца, брашното с бакпулвера, захарта и ванилията.

Карамелизираме захарта и когато се втвърди, прибавяме маслото. Изчакваме карамелът да се разтопи и нареждаме отгоре отцедените кайсии и орехите.

Разстиламе върху тях тестото и печем в умерено загрята фурна. Обръщаме готовия сладкиш в широка чиния, изчакваме да изстине и сиропираме със сока от компота.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало