Кулинарни рецепти » Сладкиш с карамел

 Сладкиш с карамел

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар + 6 с.л. за карамела
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 4 с.л. краве мляко
• отцедените плодове от 1 компот от кайсии
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от разбитите яйца, брашното с бакпулвера, захарта и ванилията.

Карамелизираме захарта и когато се втвърди, прибавяме маслото. Изчакваме карамелът да се разтопи и нареждаме отгоре отцедените кайсии и орехите.

Разстиламе върху тях тестото и печем в умерено загрята фурна. Обръщаме готовия сладкиш в широка чиния, изчакваме да изстине и сиропираме със сока от компота.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало