Продукти:
• 2 ч.ч. настъргани ябълки или тиква
• 1 ч.ч. грис
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. мазнина
• 1 к.ч. орехови ядки
• 1/2 к.ч. стафиди
• 5-6 фурми
• 1-2 щипки канела
• 2 щипки карамфил
• 1 щипка джинджифил
• 1 щипка ванилия
• сок от лимон
Начин на приготвяне:
Объркваме гриса с брашното, а захарта с олиото, после слагаме и останалите продукти. Омесваме еластично тесто.
Изпичаме полученото тесто в подмазана и набрашнена правоъгълна тавичка. Поднасяме сладкиша, наръсвайки с ароматизирана с ванилия пудра захар.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...