Кулинарни рецепти » Пандишпан с мляко

 Пандишпан с мляко

Продукти:

• 10 яйца
• 300 г пудра захар
• 200 г брашно
• кората на 1 лимон

За заливката:

• 1 л прясно мляко
• 6 с.л. захар
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта в продължение на 30 мин. Прибавяме по малко от брашното и настърганата лимонова кора. Разбъркваме много добре. Леко смесваме с разбитите на гъст сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Печем първо в силна, а след това в умерена фурна. Нарязваме изстиналия пандишпан на ромбоиди и го заливаме с горещото мляко, в което сме разтворили захарта и ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало