Кулинарни рецепти » Мармаладов сладкиш

 Мармаладов сладкиш

Продукти:

• 300 г брашно
• 150 г захар
• 150 г краве масло
• 3 жълтъка
• настъргана лимонова кора
• 1 яйце
• сол
• мармалад за намазване
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

С брашното, захарта, маслото, жълтъците, настърганата лимонова кора и солта омесваме средно меко тесто, което оформяме на топка, покриваме с кърпа и оставяме да престои на хладно около 30 мин. Разделяме тестото на две части и от едната разточваме дебела кръгла кора с диаметър около 30 см.

Застиламе с кората дъното на тавичка със същия диаметър, която предварително сме намазали с масло. Отгоре намазваме с дебел пласт мармалад или конфитюр и изравняваме с ножа.

Останалото тесто разточваме на ленти, които полагаме като решетка върху конфитюра. С една лента опасваме сладкиша околовръст. Разбиваме яйцето и с него намазваме оформената решетка.

Печем в умерена фурна около 30 мин, докато тестото добие златист цвят. Оставяме сладкиша да се охлади и поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало