Кулинарни рецепти » Сладкиш ДЕН И НОЩ

 Сладкиш ДЕН И НОЩ
(Полша)

Продукти:

• 4 яйца
• 300 г захар
• 10 с.л. разтопено краве масло
• 300 мл прясно мляко
• 3 ч.ч. брашно
• 1 каф.л. бакпулвер
• 1 с.л нескафе
• 4 с.л. кокосови стърготини
• 4 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме млякото и разтопеното брашно и разбъркваме. Сипваме брашното с бакпулвера и отново разбъркваме много добре.

Разделяме сместа на две. Към едната част прибавяме половината ром и кафето, разтворено в 1 с.л. вода, а към другата - останалия ром и кокосовите стърготини.

В намаслена правоъгълна тава изсипваме първо бялата, а след това черната смес. Печем сладкиша 1 час в умерено загрята фурна. Изчакваме да изстине и го нарязваме на правоъгълни парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало