Кулинарни рецепти » Сладкиш ДЕН И НОЩ

 Сладкиш ДЕН И НОЩ
(Полша)

Продукти:

• 4 яйца
• 300 г захар
• 10 с.л. разтопено краве масло
• 300 мл прясно мляко
• 3 ч.ч. брашно
• 1 каф.л. бакпулвер
• 1 с.л нескафе
• 4 с.л. кокосови стърготини
• 4 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме млякото и разтопеното брашно и разбъркваме. Сипваме брашното с бакпулвера и отново разбъркваме много добре.

Разделяме сместа на две. Към едната част прибавяме половината ром и кафето, разтворено в 1 с.л. вода, а към другата - останалия ром и кокосовите стърготини.

В намаслена правоъгълна тава изсипваме първо бялата, а след това черната смес. Печем сладкиша 1 час в умерено загрята фурна. Изчакваме да изстине и го нарязваме на правоъгълни парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало