Продукти:
• 500 г брашно
• 10 г мая
• 3 яйца
• 200 г захар
• 150 г свинска мас
• сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме половината от брашното. Размиваме маята с малко вода и я прибавяме към брашното. Омесваме тесто, което покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса.
След като тестото втаса, прибавяме останалото брашно, яйцата, захарта, солта и малко по малко разтопената мас, като непрекъснато месим.
От тестото оформяме плетеница, която поставяме в намаслена тавичка и оставяме да втаса. Изпичаме във фурна загрята до 200°С.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...