Продукти:
• 500 г брашно
• 10 г мая
• 3 яйца
• 200 г захар
• 150 г свинска мас
• сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме половината от брашното. Размиваме маята с малко вода и я прибавяме към брашното. Омесваме тесто, което покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса.
След като тестото втаса, прибавяме останалото брашно, яйцата, захарта, солта и малко по малко разтопената мас, като непрекъснато месим.
От тестото оформяме плетеница, която поставяме в намаслена тавичка и оставяме да втаса. Изпичаме във фурна загрята до 200°С.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...