Продукти:
• 40 г кокосови стърготини
• 4 яйца
• 170 г захар
• 60 г нишесте
• 1 бакпулвер
• 8 г желатин
• 8 резенчета ананас
• 400 г кисело мляко
• 200 г сметана
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците и захарта на сняг и прибавяме жълтъците, брашното, бакпулвера нишестето. Разбъркваме добре. Намазваме тавичката за с масло и посипваме с кокосови стърготини. Изсипваме вътре сместа и печем във фурна, загрята до 175°С.
Смесваме желатина с киселото мляко и оставяме в хладилника за 20 минути. Разбиваме сметаната с ванилията и прибавяме млякото с желатина.
Изпечения блат разрязваме на две или три части и ги съединяваме с приготвения крем. Намазваме отгоре с останалата част от крема и украсяваме. Оставяме сладкиша в хладилник за 3 часа - да се стегне.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...