Кулинарни рецепти » Яйца с кашкавал и гъби

 Яйца с кашкавал и гъби

Продукти:

• 8 твърдо сварени яйца
• 200 г кашкавал
• 100 г гъби
• 100 г майонеза
• 16 маслини
• 1-2 ч.л. горчица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме твърдо сварените яйца на две по дължина и изваждаме жълтъците. Получените „ладийки” посоляваме и пълним със смес от настъргания кашкавал, разбъркан със ситно нарязаните гъби (сварени или консервирани).

Заливаме с майонезата, в която сме прибавили стритите жълтъци, горчицата и черния пипер. Украсяваме с по 1 маслинка.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало