Кулинарни рецепти » Хамбурски гнезда

 Хамбурски гнезда

Продукти:

• 4 тънки необелени парчета хамбурски салам
• 200-300 г картофено пюре
• 5 твърдо сварени яйца
• 20 г сирене
• 30 г масло
• 8 зърна черен пипер
• 1 суха червена чушка
• майонеза, праз, олио

Начин на приготвяне:

Изпържваме парчетата салам в сгорещеното олио само от едната страна /по този начин те се издуват и наподобяват гнезда/, оставяме ги да изстинат и след това ги напълваме с картофено пюре.

В средата на всяко парче салам слагаме по един от твърдо сварените жълтъци, преставляващи тялото на пиленце.

С помощта на дървена лъжица стриваме много ситно петия твърдо сварен жълтък и го смесваме със сиренето и маслото. Оформяме от тази смес четири топчета, представляващи главичките на пиленца, и върху всяко топче прикрепяме очички от черен пипер и човчица и гребенче, изрязани от сушената чушка.

Така оформените главички залепяме с майонеза за жълтъците в гнездата. От другата страна на жълтъка забождаме тънка ивичка праз /или краставица/, имитираща опашка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало