Кулинарни рецепти » Хамбурски гнезда

 Хамбурски гнезда

Продукти:

• 4 тънки необелени парчета хамбурски салам
• 200-300 г картофено пюре
• 5 твърдо сварени яйца
• 20 г сирене
• 30 г масло
• 8 зърна черен пипер
• 1 суха червена чушка
• майонеза, праз, олио

Начин на приготвяне:

Изпържваме парчетата салам в сгорещеното олио само от едната страна /по този начин те се издуват и наподобяват гнезда/, оставяме ги да изстинат и след това ги напълваме с картофено пюре.

В средата на всяко парче салам слагаме по един от твърдо сварените жълтъци, преставляващи тялото на пиленце.

С помощта на дървена лъжица стриваме много ситно петия твърдо сварен жълтък и го смесваме със сиренето и маслото. Оформяме от тази смес четири топчета, представляващи главичките на пиленца, и върху всяко топче прикрепяме очички от черен пипер и човчица и гребенче, изрязани от сушената чушка.

Така оформените главички залепяме с майонеза за жълтъците в гнездата. От другата страна на жълтъка забождаме тънка ивичка праз /или краставица/, имитираща опашка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало