Кулинарни рецепти » Мариновани яйца с майонеза

 Мариновани яйца с майонеза

Продукти:

• 8-10 твърдо сварени яйца
• 2 ч.ч. оцет
• 2 ч.ч. вода
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 1 ч.л. захар
• 1 опаковка майонеза
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме твърдо сварените яйца и ги нареждаме в стъклен съд.

Приготвяме марината от оцета, водата, дафиновия лист, едро нарязания лук, захарта и сол на вкус. Варим я 4-5 мин, прецеждаме и още гореща я сипваме върху яйцата.

Оставяме яйцата да престоят 3-4 дни в маринатата, след което ги изваждаме, нарязваме ги на четвъртинки, подреждаме ги в чиния за сервиране и заливаме с майонезата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало