Продукти:
• 1 кг спанак
• 300 мл прясно мляко
• 4 сурови яйца
• 4 твърдо сварени яйца
• 3 супени лъжици олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака в подсолена вода и го оставяме да се отцеди. Запържваме го с мазнината. Когато се запържи добре, прибавяме прясното мляко, в което сме разбили суровите яйца. Разбъркваме и оставяме да ври, докато се сгъсти и отново се запържи. Изсипваме така приготвеното пюре в голяма чиния.
Обелваме твърдо сварените яйца и ги разрязваме на половина по дължина. Изваждаме жълтъците, натрошаваме ги и ги смесваме с част от пюрето и няколко листа ситно нарязан магданоз.
С тази смес пълним белтъците и ги нареждаме в кръг върху пюрето в чинията.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...