Продукти:
• 1 кг спанак
• 300 мл прясно мляко
• 4 сурови яйца
• 4 твърдо сварени яйца
• 3 супени лъжици олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака в подсолена вода и го оставяме да се отцеди. Запържваме го с мазнината. Когато се запържи добре, прибавяме прясното мляко, в което сме разбили суровите яйца. Разбъркваме и оставяме да ври, докато се сгъсти и отново се запържи. Изсипваме така приготвеното пюре в голяма чиния.
Обелваме твърдо сварените яйца и ги разрязваме на половина по дължина. Изваждаме жълтъците, натрошаваме ги и ги смесваме с част от пюрето и няколко листа ситно нарязан магданоз.
С тази смес пълним белтъците и ги нареждаме в кръг върху пюрето в чинията.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...