Кулинарни рецепти » Форшмак от риба, ябълки, яйце и лук

 Форшмак от риба, ябълки, яйце и лук

Продукти:

• 500 г солена риба
• 1-2 глави лук
• 1-2 ябълки
• 1 яйце
• 1 щипка захар
• 8 зелени маслини
• 4 стръка магданоз
• лимонов сок.

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата и я прекарваме през месомелачка заедно с лука, нарязан на ситно.

Настъргваме на ренде киселата ябълка и прибавяме захар, за да убием киселината.

Смесваме с рибата, подправяме с лимонов сок и украсяваме със ситно нарязаното яйце, маслините на ивички и магданоза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало