Кулинарни рецепти » Варени яйца в пикантен сос

 Варени яйца в пикантен сос

Продукти:

• 600 г картофи
• 8 твърдо сварени яйца
• 300 г течна и 150 г заквасена сметана
• 1 глава лук, 1 маринована краставичка
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка босилек
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на четвъртинки и ги сваряваме в подсолена вода. Обелваме яйцата и ги разрязваме на половинки.

Смесваме двата вида сметана и леко я загряваме.

Нарязваме на ситно лука и краставичката. Отделяме 2-3 стръкчета босилек, а останалите зелени подправки нарязваме на ситно.

Всичко смесваме със сметаната и отново загряваме. Подправяме соса с лимоновия сок, горчицата, сол и черен пипер.

Разрязваме яйцата на половинки. Във всяка чиния слагаме по 4 половинки яйца, сипваме от соса и картофите и украсяваме с листенце босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало