Кулинарни рецепти » Пълнени яйца

 Пълнени яйца

Продукти:

• 6 твърдо сварени яйца
• 50 г краве масло
• сол

За соса:

• 2 сардели
• 150 г кисели краставички
• 1 главичка лук
• 1 опаковка майонеза
• 1/2 ч.л. захар
• 1 лимон
• 1 ч.л. горчица
• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 4-5 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Пасираме изчистената и сварена риба.

Нарязания на ситно лук смесваме с нарязаните на ситно краставички. Подправяме майонезата с лимонов сок на вкус.

От маслото и брашното правим светла запръжка, която разреждаме с млякото до средно гъста кашичка. Слагаме в този сос сарделите, краставичките и лука. Подправяме със сол и черен пипер. Сваляме соса от котлона и го оставяме да изстине. Бавно смесваме соса с майонезата и с горчица.

Обелваме твърдо яйцата и ги разполовяваме надлъжно. Вадим жълтъците и ги пасираме. Посоляваме.

Разбиваме с миксер омекналото на стайна температура масло, объркваме го със жълтъците и с тази смес пълним яйчените коруби. Подреждаме ги в тавичка и заливаме с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало