Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 100 г шунка
• 100 г гъст сос Бешамел
• 4 с.л. коняк
• 400 г руска салата
• 2 сварени моркова
• 5-6 маслини
• 1 изпечена чушка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме яйцата и ги нарязваме по дължина на половинки, изваждаме жълтъците и ги размачкваме.
Смиламе шунката с месомелачка. Прибавяме бешамеловия сос, коняка, черен пипер и сол. Разбъркваме добре и прибавяме пасираните жълтъци.
С приготвената смес пълним белтъците. Нареждаме яйцата в чинийки върху канапе от руска салата и украсяваме с клонки от магданоза, изчистените от костилките маслини, нарязаната на ивички чушка и нарязаните на кръгчета моркови.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...