Продукти:
• 6 яйца
• 100 г гъби
• 12 маслини
• половин кутийка майонеза
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Варим яйцата 10 мин във кипяща вода, обелваме ги и ги разрязваме на две по дължина. Изваждаме жълтъка и го стриваме.
Сваряваме гъбите в подсолена вода, изцеждаме ги и ги нарязваме на ситно. Смесваме ги с жълтъка и подправяме с черен пипер и ситно накълцан магданоз. Посоляваме сместа и пълним с нея белтъците.
Отгоре украсяваме с шприцована майонеза и маслини.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...