Продукти:
• 6 яйца
• 100 г гъби
• 12 маслини
• половин кутийка майонеза
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Варим яйцата 10 мин във кипяща вода, обелваме ги и ги разрязваме на две по дължина. Изваждаме жълтъка и го стриваме.
Сваряваме гъбите в подсолена вода, изцеждаме ги и ги нарязваме на ситно. Смесваме ги с жълтъка и подправяме с черен пипер и ситно накълцан магданоз. Посоляваме сместа и пълним с нея белтъците.
Отгоре украсяваме с шприцована майонеза и маслини.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...