Продукти:
• 8 яйца
• 30 г краве масло
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 скилидки чесън
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме с маслото малка стъклена огнеупорна тенджерка и счупваме внимателно яйцата, за да се запазят цели жълтъците. Посоляваме, похлупваме тенджерката и я слагаме в съд с топла вода. Варим на умерен огън, докато се втърдят яйцата, като внимаваме водата да не завира, за да не станат яйцата на шупли. Изваждаме ги от водата.
Когато яйцата изстинат, ги отделяме с нож от дъното на тенджерката и ги слагаме в плитка чиния.
Счукваме чесъна и го прибавяме към киселото мляко, което сме отцеждали 5-6 часа през марля. Заливаме яйцата с млякото, заглаждаме с нож и поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...