Кулинарни рецепти » Яйца с лук по лионски

 Яйца с лук по лионски

Продукти: (за 6 порции)

• 9 яйца
• 5 средно големи глави лук
• 3 с.л. брашно
• 5 с.л. масло
• 3 ч.ч. пилешки бульон
• малко настъргано индийско орехче
• 1/2 ч.л. сол
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на средно големи ивички, които бланшираме 5 минути в кипяща вода и отцеждаме. Слагаме ги в тиган на средно силен огън и бъркаме, докато се изпари водата, после прибавяме маслото и бъркаме, докато лукът пожълтее.

Напудряме с брашното и отново разбъркваме. Прибавяме малко по малко бульона като бъркаме с дървена лопатка. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и оставяме да покъкри на тих огън около 20 минути.

Отделно сваряваме яйцата, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Изсипваме половината от лучения сос в голяма чиния за сервиране, нареждаме отгоре яйчените кръгчета и ги поливаме с останалата половина от соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало