Кулинарни рецепти » Яйца с лук по лионски

 Яйца с лук по лионски

Продукти: (за 6 порции)

• 9 яйца
• 5 средно големи глави лук
• 3 с.л. брашно
• 5 с.л. масло
• 3 ч.ч. пилешки бульон
• малко настъргано индийско орехче
• 1/2 ч.л. сол
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на средно големи ивички, които бланшираме 5 минути в кипяща вода и отцеждаме. Слагаме ги в тиган на средно силен огън и бъркаме, докато се изпари водата, после прибавяме маслото и бъркаме, докато лукът пожълтее.

Напудряме с брашното и отново разбъркваме. Прибавяме малко по малко бульона като бъркаме с дървена лопатка. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и оставяме да покъкри на тих огън около 20 минути.

Отделно сваряваме яйцата, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Изсипваме половината от лучения сос в голяма чиния за сервиране, нареждаме отгоре яйчените кръгчета и ги поливаме с останалата половина от соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало