Кулинарни рецепти » Топли пънчета

 Топли пънчета

Продукти:

• 150 г кайма
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 1 франзела
• ким за поръсване

Начин на приготвяне:

Смесваме каймата, яйцата и настъргания кашкавал. Нарязваме франзелата на парчета широки 4-5 см и ги издълбаваме така, че да имат дъно.

Разпределяме сместа в образуваните вдлъбнатини и поръсваме с ким. Слагаме хлебните пънчета в умерено загрята фурна и печем до готовност.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало