Продукти:
• 1 твърдо сварено яйце
• 15-20 маслини
• половин телешки мозък
• 1 главичка лук
• 2 с.л. олио
• 1-2 лимона
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме телешкия мозък в подсолена вода, изчистваме го от ципите и го разбиваме.
Изчистваме маслините от костилките и ги счукваме заедно със ситно нарязан лук.
Настъргваме твърдо свареното яйце и го прибавяме заедно с олиото към мозъка и маслините. Разбиваме, докато получим гладко пюре, и подправяме с лимонов сок.
Със сместа намазваме филийките и украсяваме с лимонови кръгчета.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....